Het bijhouden van een klein geluksdagboekje

Religie ben ik inmiddels al enige tijd kwijt, maar met het zinnetje ‘tel je zegeningen en vergeet er geen’ ben ik nooit vergeten. Soms heb je een mindere dag en kun je eindeloos piekeren over waarom het niet goed gaat. Zeker als het lange tijd wel goed ging, want hallo, dan komt de narigheid altijd extra hard binnen. In het afgelopen jaar heb ik echt geleerd om vooral de ienieminidingen te waarderen. Noodgedwongen thuiszitten werd zelfs leuk.

En nu denk je misschien, dat kan ik niet, stilstaan is echt geen optie want ik kan echt niet stil zitten. Dat voel ik soms ook. Maar wanneer ik dat gevoel dan even loslaat, ben ik mezelf dankbaar. Niets is fijner om even niks van jezelf te moeten. Enkel een beetje meegaan op de wind, zoals bovenstaande pampas. Wat voor mij werkt, is misschien niks voor jou. Tel daarom vooral jouw eigen zegeningen, of in meer hedendaagse taal: spaar geluksmomenten.

Sinds vorige maand luister ik actief naar podcasts, met bovenaan de favorietenlijst #METZNALLEN van Gwen van Poorten. Je weet wel, die meid van Spuiten en Slikken. Tegenwoordig ligt haar focus bij spirituele ontwikkeling. En hoewel ik daar altijd een beetje allergisch voor was, kan ik alle afleveringen enorm waarderen. Ik heb geleerd dat spiritualiteit helemaal niet zweverig hoeft te zijn, maar dat het gaat om dichtbij jezelf blijven. Geluk van binnenuit. En lief voor jezelf zijn. En het is heerlijk om te zien hoe aan- en uitstaan hand in hand horen te gaan. Balans daar in vinden is lastig, maar iedere aflevering geeft diverse handvatten. Ik ben zelfs begonnen met de meditatie challenge, waarin je iedere dag kort via (inmiddels opgeslagen) Instagram Live video mediteert en dit dan langzaam opbouwt.

Iets wat ik al veel langer af en aan deed, maar nu eindelijk eens kan volhouden, is het opschrijven van geluksmomenten. Iedere avond krabbel ik wat dingen in een speciaal boekje. Kleine (of iets grotere) dingen die mij blij maken. Dingen zoals een heerlijke lunch, uitgerust wakker worden, een heerlijke herfstwandeling maken, een nieuw seizoen van een favoriete serie die online komt. Noem maar op! Iedere dag is natuurlijk anders, maar dit geeft fijne inzichten. Je zou dan eventueel op een mindere dag door de pagina’s kunnen bladeren en opzoek gaan naar iets wat je dag een stuk beter zou maken!

Sta jij bij (kleine) geluksmomenten stil?

Beauty & Selfcare, Fashion & Lifestyle

CATEGORie

11/18/2020

geplaatst

Het bijhouden van een klein geluksdagboekje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *