Tips voor mooie lokken en een gezonde hoofdhuid

Een ‘good hairday’ is altijd mooi meegenomen, maar is hoe krijg (en houd) je jouw hoofdhuid en lokken gezond? De manier waarop je met je haar omgaat is alles bepalend voor hoe het eruitziet. Je kun je haar helpen om de mooiste versie van zichzelf te zijn, de lokken krijgen die je zo graag wilt! Zelf heb ik sinds hoelang ik me kan herinneren gedoe met hoe mijn haar zit. Van bloempotkapsel inclusief pony, tot aan haar tot mijn stuitje, het was het allebei net niet. Ik heb altijd al dun haar gehad, zelfs kale plekken op mijn hoofd en had zelden een geweldige haardag.  Maar die tijd is gelukkig voorbij, inmiddels heb ik de juiste producten gevonden en behandel ik het met liefde. Struggle jij? Wie weet heb je iets aan deze tips!

Vermijd hete haartangen

Om maar te beginnen met de meest voor de hand liggende tip, vermijd die stijltangen en föhns zoveel mogelijk. Hoewel het natuurlijk verleidelijk is om je lokken volledig onder controle te houden met een föhn, stijltang en krultang, kunnen deze haarstijlmiddelen je juist belemmeren in jouw streven naar lengte en een mooi volume. De extreme hitte beschadigt je haar waardoor de haren eerder in het midden kunnen afbreken en er verschrompeld uit kunnen zien. Dat wil je waarschijnlijk vermijden, toch? Ik gebruik misschien een keer in de maand een stijl- of krultang, maar ben wel fan van het gebruik van föhns. Nadat ik mijn haar gewassen heb, laat ik het aan de lucht drogen óf maak ik er echt werk van. Haarproducten, goed preppen en mooi in model föhnen. Ik gebruik wel altijd een hittebescherming, maar door je je haar te föhnen terwijl jij met je hoofd ondersteboven staat, krijg je een super mooi luchtig kapsel. Dit klinkt gek, maar ik doe het al jaren en werkt erg fijn. Vooral in combinatie met de Refreshing balm van Keune werkt dit top. 

Was het zo min mogelijk

Het vet waardoor je haar er vettig uitziet heet talg, en zorgt ervoor dat je hoofdhuid en haar sterk blijven. Ook voert talg voedingsstoffen naar deze gebieden toe. Als je je haar elke dag wast spoel je een natuurlijke stof die je lichaam produceert om je haar op de natuurlijke manier juist dikker en langer te maken weg. Het verschilt per persoon hoe snel haar groeit. Je hebt zelfs pillen die deze voedingsstoffen bevatten om de groei te stimuleren. Was je haar dus zo weinig mogelijk en doe het hoogstens om de dag. Het beste kun je je haar eenmaal per week wassen. Zelf vind ik droogshampoo naast een fijne tussen-in-wasbeurten- oplossing ook een goede volumeboost. Het zorgt er echt voor dat je haar wat meer body krijgt. Batiste is hier niet aan te spelen!

En als je het wast, dan wel met koud water

Als je je gezicht met koud water wast gaan je poriën dicht waardoor er geen vuil in komt; je haar reageert net zo als je gezicht als het gewassen wordt in koud water: de follikels sluiten zich en de haarschacht wordt vlak en gelijkmatig. Hierdoor ziet je haar er beter uit, waardoor het beter in model te brengen is en langer gezond blijft. Daarom is het aan te raden dat je je haar in zo koud mogelijk water wast en geniet van de voordelen die je dit zal brengen. Ik ben zelf echt een koukleum, en doe dit dan ook nooit in de winter. Maar in de zomer draai ik vaak de douche wat later in temperatuur. Zelf vind ik het echt te heftig om helemaal koud te douchen. Hier heb ik een manier op gevonden, ik spoel mijn haar vaak één tot twee minuten uit met super koud water, net voordat ik de douche uitstap. Zo heb ik wel kunnen genieten van een warme douchebeurt, maar zijn mijn haarschubjes wel weer dichtgegaan.

De juiste haarproducten

Niet alle producten zijn hetzelfde en beloftes zijn mooi, maar niet altijd kloppend met de werkelijkheid. Kijk dus goed naar wat nu gebruikt en of dat goed genoeg werkt. Kijk eens met een kritische blik naar de ingrediëntenlijst. Geen verstand van wat goed of slecht is? Google je wijs! Gebruik zo min mogelijk producten, dit is beter voor de hoofdhuid. En probeer daarbij op zoek te gaan naar producten die natuurlijke en biologische ingrediënten bevatten in plaats van de heftige chemische stoffen die je haar kunnen beschadigen. Ik ben zelf enorm fan van haarproducten van Lush waaronder de R&B hair moisturizer. Ik was 2/3x mijn haar met een shampoo bar en solid conditioner. En naast eens per week Roots haarmasker en zo nu en dan een lekkere deep cleanse met Big shampoo doe ik er zo min mogelijk mee. Veel merken die juist beloven om de hoofdhuid goed te verzorgen, zijn funest. Doe dus vooral even wat research voordat je haarproducten koopt. Oh, en duurder is niet altijd beter!

Pas op met haaraccessoires

Als je ooit een rubberen elastiekje hebt gebruikt om je haar mee vast te binden weet je hoeveel schade bepaalde materialen kunnen aanrichten bij je haar. Je zou hier misschien niet meteen aan denken, maar spelden en elastiekjes bepalen voor een groot gedeelte hoeveel volume en mooie slag in het haar zit. Het kan tegenwerken, of juist alleen maar meewerken aan een mooi kapsel. Gebruik dus alleen elastiekjes die speciaal bedoeld zijn voor je haar. Indien mogelijk gebruik dan voor het kammen van je haar alleen een plastic kam, die geen naden heeft. Dit omdat je haar in kammen die wel naden hebben vast kan komen te zitten en je jezelf voor je het weet kaal kamt.

Hoe vaak was jij jouw haar?

Beauty & Selfcare

CATEGORie

11/16/2020

geplaatst

Tips voor mooie lokken en een gezonde hoofdhuid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *