Eerste hulp bij het draaien van plafonddienst

Plafonddienst draaien, niet altijd handig en al helemaal niet fijn als het alles behalve goed uitkomt. Een goede nachtrust, één van de belangrijkste dingen om de volgende dag door te kunnen komen. Iedereen heeft weleens moeite met in slaapvallen, wat erg vervelend kan zijn. Zeker als je de volgende dag weer heel vroeg op moet. Ondanks dat slapen echt een hobby van me is, komt het wel eens voor dat ik wat minder uren aantik. Te laat gaan slapen of gewoon helemaal niet in slaap kunnen komen en hierdoor uren liggen draaien en zuchten, niet nodig. 5 tips om beter en gemakkelijker in slaap te komen.

Warmte creeëren

Warmte associeer ik vaak met slaperig zijn. Douchen is normaal juist verfrissend en opwekkend, maar zo’n warme douche vlak voor het slapen maakt mij persoonlijk slaperig. Dit heb ik ook altijd met een kruik. Het geeft hetzelfde effect als een douche, maar is de uitkomst als altijd ‘s ochtends onder de douche gaat. Het wordt nu natuurlijk steeds kouder, en ik merk aan mezelf altijd dat als het koud is, ik minder snel in slaap kom. Het een beetje aangenaam en warm maken door middel van een kruik of douchemomentje is dus helemaal geen slecht idee. Wil je het helemaal doorvoeren in de slaapkamer? Kaarsen zorgen ook voor een ontspannen sfeer.

Schoon beddengoed

Het klinkt misschien heel gek, maar de meeste mensen slapen altijd het lekkerste als het dekbedovertrek die dag is gewassen. Het huishoudelijk klusje op zichzelf is minder leuk om te doen maar achteraf zou je jezelf dankbaar zijn! Het voelt gewoon heerlijk, alles is fris, ruikt lekker naar de wasverzachter. Heerlijk sniffend aan het dekbedovertrek in slaap.

Rustgevende lavendel

Geen zin in mega wallen? Gespannen, piekeren en moe. Lavendel doet wonderen! Hoe en wat een slaapcyclus werkt en wat het bevordert is erg persoonlijk. Zo zijn talloze onderzoeken over de werking van lavendel gehouden, met zeer wisselende resultaten. Een lavendelthee zou niet zoveel doen, maar zodra je lavendel associeert met slapen: zou dit meer en meer effect kunnen hebben. 

ASMR of slaapmeditatie beluisteren

Wellicht vind je het te zweverig, misschien ook niet. Geluiden, maar ook een relaxte stem of begeleide meditatie kan jou helpen om in slaap te vallen. Het is even zoeken naar wat jou het meeste aanspreekt, maar voor je het weet vallen jouw oogleden dicht. Al geprobeerd, maar niks voor jou? Probeer dan de dag op de juiste manier af te sluiten door wat te van je af te schrijven in een notitieboekje. Wat ging er goed vandaag? Of wat waren de drie (of meer!) geluksmomenten van de dag? Het maakt de bovenkamer leeg én je leert positief op de dag te reflecteren. Twee vliegen in één klap!

De juiste nachtmode

Je ligt rozig en schoongewassen in bed, met heerlijk geurende lavendel om je heen. Het enige wat mist is de juiste slaapkleding en voor je het weet ben je in dromenland. Ik struin zelf altijd stad en land af, opzoek naar de leukste pyjama’s voor het nieuwe seizoen. 

Wat doe jij wanneer je moeilijk in slaap kan komen?

Beauty & Selfcare

CATEGORie

11/09/2020

geplaatst

Eerste hulp bij het draaien van plafonddienst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *